VORSPRUNG DURCH GUMMIKISSEN-PRESSEN


KLEINE UND MITTELGROSSE SERIEN – TIEFZIEHEN VS GUMMIKISSEN-PRESSEN

De initiële investering in gereedschap is bij de rubberperstechnologie extreem laag. Alleen dat al, zet u op voorsprong. Maar, eerlijk is eerlijk: de variabele kosten bij rubberpersen zijn hoger omdat de procestijd meer tijd in beslag neemt. Bij het conventionele dieptrekken is dat juist omgekeerd; zeer hoge gereedschapskosten, maar lagere variabele kosten. Wanneer deze tegen elkaar worden afgezet, wordt een break-even punt bereikt. Onder dat punt is het voordeliger om te rubberpersen, daarboven kunt u beter kiezen voor conventioneel dieptrekken.

 

Naast de voorsprong in gereedschapskosten -die de lancering van een nieuw product vergemakkelijkt- kunt u met rubberpersen zeer eenvoudig functionele eigenschappen toevoegen of verenigen in het product. U kunt daarbij denken aan versteviging met rillen, waardoor u ‘terug kan’ in plaatdikte en minder materiaalkosten hebt of dat u uw product niet hoeft te voorzien van separate versteviging. Of wat dacht u van het persen van ronde hoeken? Waardoor het kanten, lassen en de nabewerking komen te vervallen.

 

Daarnaast is het vaak mogelijk om de Total Cost of Ownership omlaag te brengen. Door de ronde vormen zijn producten eenvoudiger te reinigen, wat weer leidt tot lagere omstelkosten (denk bijvoorbeeld aan de food markt).


VORTEILE GUMMIKISSEN-PRESSEN

Dank niedriger Investition in Werkzeuge besonders für kleine Serien geeignet

Werkzeugkosten sind gering, 5 bis 10% der Umform-Matrize

Einzelne Werkzeuge, ‘time to market’ ist kurz

Hightech Ausstrahlung für ein Hightech Produkt

Optimaler Flow durch runde Formen

Nicht gebunden an Blechstärke

Keine Oberflächenbeschädigungen

Oft möglich, konventionelle Bearbeitungen wie Biegen, Schweißen und Nachbearbeiten gemeinsam durch Gummikissen-Pressen zu ersetzen

Einfach funktionale Eigenschaften integrieren, wie Leichtgewicht, Steifigkeit, Reinigungsfähigkeit, Flow und Design

Kosteneinsparung einfach zu realisieren


BESCHRÄNKUNGEN GUMMIKISSEN-PRESSEN

Für sehr große Anzahlen zu kostspielig aufgrund höherer variabler Kosten

Maximale Blechstärke ca. 4 mm (abhängig von der Form)

LADEN SIE UNSER WHITEPAPER