engineering

Een optimaal productontwerp vormt de enige goede start van uw project.  Het ontwerp bepaalt namelijk de functionaliteit, de esthetische waarde én de kostprijs van uw product. Om die reden werken onze Engineers nauw samen met onze afdeling Sales. Samen denken ze na over maakbaarheid en het productontwerp, om u vervolgens te voorzien van het allerbeste advies.

Onze Engineers beschikken over een schat aan ervaring op het gebied van industrieel productontwerp én natuurlijk het rubberpersproces. Door daarnaast gebruik te maken van state of the art simulatie software (Autoform®) zijn ze in staat om al tijdens de ontwerpfase het rubberpersproces betrouwbaar na te bootsen. Ze toetsen daarbij met grote betrouwbaarheid de invloed van allerlei ontwerpkeuzes op de maakbaarheid in de praktijk. Met als doel: een optimaal productontwerp én als het definitieve ontwerp in productie gaat: first time right! Onze Engineers zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de rubberpers-matrijzen en ze vervullen een belangrijke rol in het bepalen van een optimaal productieproces. Dat alles in een fijne samenwerking met u.

pijltjes-scroll-omlaag

simulation, the key to success

Full 3D simulation software

Met simulatie software toetsen onze Engineers met grote betrouwbaarheid de invloed van ontwerpkeuzes op de maakbaarheid van uw product in de praktijk.

success rate 100%

Voor minder doen we het niet! Met als doel: een optimaal productontwerp én als het definitieve ontwerp in productie gaat: first time right!

Design
becomes brilliant

Onze Engineers zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de rubberpers-matrijzen en ze vervullen een belangrijke rol in het bepalen van een optimaal productieproces. Een goed design wordt op deze manier -in alle opzichten- een briljant design.

Focus on process optimalization

We zien altijd kansen en ruimte voor verbetering. Als het even kan maken we van een 10 een 11.  Binnen Phoenix 3D Metaal zijn we daarom continu bezig met product- en procesoptimalisatie.

Front- & Zijcover Miniloader

Hét ultieme voorbeeld van een klantvraag waarbij Phoenix 3D Metaal in optima forma toegevoegde waarde creëert bij de totstandkoming van een product. In samenwerking met Sherpa en de designer zijn we gekomen tot een opdeling van de frontkap, zodat we tijdens de productie met één matrijs kunnen werken (voor zowel de smalle als brede uitvoering). Dit heeft natuurlijk een positief effect op de matrijskosten. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat het linker- en rechterdeel ‘spiegel-symmetrisch’ zijn. Met als resultaat en voorsprong: een lagere stuksprijs omdat we twee producten tegelijk kunnen persen, boven op de eerdergenoemde lagere matrijskosten.

“In the development process, I could fully focus on the design and Phoenix on the technical feasibility. The result is a product that really fulfils all wishes and requirements.”

– Stan Maes (Stan Maes Product Design) –