Absorptieplaat Zonneboiler

pijltjes-scroll-omlaag

De vraag

Wij willen op een kostenefficiënte manier onze absorberplaten de benodigde stijfheid meegeven. Daarbij is de vlakheid van de flensrand van groot belang voor de vervolgstap; het verlijmen van een glasplaat, hetgeen in house wordt uitgevoerd.

Ons advies

Na intensief overleg met de klant werd duidelijk dat de afmeting van de doordrukking (welke stijfheid geeft aan de plaat), van ondergeschikt belang bleek te zijn. Hierdoor is het mogelijk om meerdere platen tegelijk te persen. Het uiteindelijke aantal is proefondervindelijk bepaald, uiteraard mede afhankelijk van de materiaalkeuze. We kozen voor speciaal voorbehandeld aluminium met een dikte van 0,8 mm. Daarnaast hebben we in de testfase de uitslag zo bepaald dat er na het persen géén nabewerking hoeft plaats te vinden.

De voorsprong

Door gebruik te maken van dit fenomeen -één van de grote voordelen van de rubberperstechniek- waren we in staat om op een eenvoudige manier te bepalen hoeveel platen er tegelijk geperst konden worden. In combinatie met het laten ‘vervallen’ van welke nabewerking dan ook, hebben we een enorm kostenvoordeel gecreëerd. Bijkomend voordeel; tijdens het persen met rubber ontstaan er geen beschadigingen op het gecoate oppervlak. In veel gevallen ook absoluut niet toelaatbaar!

about our client

BEKIJK ALLE PROJECTEN