Fietsframe E-Bike

Door het toepassen van het FMEA-model hebben we de ‘kritische’ punten uit het ontwerp van Mokumono -vanuit het oogpunt van ons productieproces- verbeterd. Minimale aanpassingen én wat kleine details resulteren in een stabiel productieproces en een positief effect op de kwaliteit én uiteindelijke kostprijs. Daarnaast werken we tijdens de tweede persgang met lokale en kleine kalibers. Hierdoor blijven de gereedschapskosten laag. Een uitmuntend voorbeeld van het excelleren van de drie-eenheid binnen onze rubberperstechniek (design, functionaliteit en kosten).

pijltjes-scroll-omlaag

De vraag

Bob en Tom kwamen bij Phoenix 3D Metaal terecht met een even concreet als helder uitgangspunt: we geloven in lokale productie, want op die manier verkleinen we (onnodige) vervuilde transportsystemen. Beter voor het milieu, beter voor de natuur. Bij Mokumono hebben we een (fiets)frame ontworpen uit plaat en nu zijn we op zoek naar een producent die ons kan adviseren en ondersteunen bij de maakbaarheid. Nog wat concreter: kunnen jullie ‘ons design’ omzetten naar een technisch maakbaar product dat wij goed in de markt kunnen zetten, tegen een marktconforme prijs?

Ons advies

Door het toepassen van het FMEA-model hebben we de ‘kritische’ punten uit het ontwerp van Mokumono -vanuit het oogpunt van ons productieproces- verbeterd. Minimale aanpassingen én wat kleine details resulteren in een stabiel productieproces en een positief effect op de kwaliteit én uiteindelijke kostprijs. Daarnaast werken we tijdens de tweede persgang met lokale en kleine kalibers. Hierdoor blijven de gereedschapskosten laag.

De voorsprong

Een uitmuntend voorbeeld van het excelleren van de drie-eenheid binnen onze rubberperstechniek (design, functionaliteit en kosten). Want in de Mokumono bicycle komt werkelijk alles bij elkaar. Geen enkele concessie in functionaliteit en alles tegen een markconforme prijs. Een plaatje al zeggen we het zelf en velen met ons (zie de reviews online). Nederland fietsland is écht een pareltje rijker!

about our client

BEKIJK ALLE PROJECTEN