Motordeur Mestinjectiemachine

pijltjes-scroll-omlaag

De vraag

Vervaet is een Nederlandse producent van machines voor de agrarische sector. Denk hierbij aan bietenrooiers en zelfrijdende mestwagens. Voor de ontwikkeling van hun nieuwe mestinjectiemachine was Vervaet op zoek naar een robuuste afscherming van het  motorcompartiment. Omdat de machine operationeel is op ruw terrein, is het van belang dat de afscherming tegen een stootje kan, máár wel in lijn met het high-end design. Even werd er gedacht aan kunsstof, maar al snel werd de conclusie getrokken dat deze materiaalsoort nooit kan voldoen aan alle eisen.

Ons advies

Het werd al snel duidelijk dat de afscherming van staal gemaakt moest worden. Primair vanwege het gewenste ‘robuuste’ karakater. Een kunststof deel zou veel te fragiel zijn. De volgende uitdaging: de eerste tekeningen van het onderdeel lieten zie dat het onderdeel te groot was om te rubberpersen. Gelukkig houden onze engineers wel van een uitdaging. Want hoe kunnen we dit product maakbaar maken en toch de high-end uitstraling behouden? Het antwoord volgde snel: werken met een joggle (vertrapping in één van de delen), zodat we een mooie aansluiting krijgen tussen de twee delen. Vervolgens kan het product gelijmd worden om het uiteindelijk tot één geheel te maken.

De voorsprong

Een robuuste afschermingsplaat voor het motorcompartimen, inclusief high-end uitstraling. En die high-end uitstraling bleef niet onopgemerkt; de Quad 550 werd bekroond met een G100-award, als een van de 100 best ontworpen producten van 2022 met Nederlandse ‘roots’. Bijkomend voordeel: door gebruik te maken van de rubberperstechniek konden er ook kosten worden bespaard, omdat extra nabewerkingen achterwegen bleven.

BEKIJK ALLE PROJECTEN