RUBBERPERSEN

Phoenix 3D Metaal heeft de rubberperstechniek beschikbaar gemaakt voor de complete industrie, terwijl dit eerder slechts voorbehouden was aan luchtvaartbedrijven. Met 3 enorme krachtpatsers (3.500, 3.500 en 8.000 ton perskracht) worden de meest uiteenlopende producten gemaakt. Onze persen zijn uitgerust met dubbele beladingstafels waarop tegelijkertijd verschillende producten geplaatst worden, waardoor de belading altijd optimaal is.

Met een maximale matrijs-afmeting van 1.100 x 2.200mm kunnen we forse producten vervaardigen zónder de enorme investering die daar normaal gesproken mee gepaard zou gaan. Met grote regelmaat persen we meerdere producten tegelijk in een matrijs om de kostprijs nog verder te verlagen. Onze persen zijn -zoals de meeste persen- eenvoudig van opzet, maar door de jaren heen is er op het gebied van besturing, hydrauliek en periferie fors geïnvesteerd en geïnnoveerd. De rubberpersen bij Phoenix 3D Metaal kunnen dan ook gerust betiteld worden als ‘state of the art’.

1.021.203

gerubberperste producten tot

13 juli 2024

pijltjes-scroll-omlaag

2x pers 3.500 Ton

Deze ‘jongens’ zijn goed voor het vormen van maar liefst 90 platen per uur. Met dubbele beladingstafels bij de rubberpersen produceren we met maximale efficiëntie.

1x pers 8.000 Ton (with robotization)

Onze trots, onze krachtpatser. Goed voor 8.000 ton. Ter illustratie: dit zijn 8.000 op elkaar gestapelde personenauto’s aan immense kracht. We vormen op deze pers dan ook de grootste platen tot prachtige 3D eindproducten.

Maximum mold size 2.200 x 1.100mm

Met onze rubberpersen vormen we platen tot 2.200 x 1.100mm

Haspel Rioolreinigingsapparatuur / hogedrukreinigingsslang

Rioned was op zoek naar een nieuw -duurzaam- model haspel. Wij kozen ervoor om de vorm van het bestaande model aan te passen, waardoor trillingen beter opgevangen worden. We creëren extra stijfheid door meerdere verstevigingsrillen, hierdoor wordt het product beter persbaar en dus ook stijver. Daarnaast maken we gebruik van gewoon staal voor een langere levensduur in plaats van gietstaal (bij het huidige model). Het nieuwe model haspel wordt tegen een scherpere prijs geproduceerd dan het oude.

“De rubberperstechniek geeft ons de mogelijkheid om producten te ontwikkelen met een extreem hoge mate van stijfheid in combinatie met het beoogde design. Dit is echt enorm belangrijk om hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren.”

– Jacques Gramser (Director/Partner GBO) –